duminică, 30 septembrie 2012

PET/CT Oradea

Azi e încă septembrie, e vremea să scriu că luna asta am început investigaţiile. Primul pas a fost Pet/Ct la Oradea, Centrul Pozitron Diaknosztika. Toate informaţiile despre procedură, inclusiv performanţe se găsesc pe net sau pe site-ul lor www.petct.ro aşa că nu are rost să detaliez. Spun doar că totul a fost corect şi civilizat, începând de la programare, acum mai bine de o lună, până la primirea rezultatului, săptămâna trecută. Dacă la asta adaug că rezultatul investigaţiei a stabilit că sunt bine (perfectă nu sunt nici din acest punct de vedere) iar doctorul meu mi-a confirmat cu bucurie că este totul bine şi că nu scrie nimic ce să ne alarmeze, excursia la Oradea a fost încântătoare.

Cu adevărat m-a încântat deşi am găsit oraşul mai trist şi mai copleşit de sărăcie şi nepăsare. Un oraş atât de frumos, demn de un destin european. La margine de imperiu îi citeşti încă măreţia, respiraţia largă. Te îmbrăţişează cu verdele parcurilor, te conduce pe bulevarde ample, îţi povesteşte viaţa pe promenada de-a lungul Crisului, îţi ţine o lecţie a stilului secession în arhitectură .
 Clădirile au o frumusete tristă, cu prea puţine excepţii. Dacă le acorzi o clipă şi te opreşti lăngă micile panouri, ecusoanele lor că sunt monumente istorice, povestesc despre alte vremuri în care câte un industriaş, avocat, bancher, doctor, farmacist tocmeau arhitectul să le facă o casă. Şi povestea lor te absoarbe într-un alt timp, atât de viu. Multe s-ar putea spune dar şi mai multe ar trebui făcute. Mă opresc aici, las imaginile să vorbească.

 






 
Scuze pentru fotografiile culcate, la încărcare le poziţionează automat şi nu ştiu să le rotesc aici.

2 comentarii:

  1. Vesti bune, imagini frumoase! Nu m-am tinut de cuvant, sa comentez mai des aici, dar inima mea a fost mereu alaturi de tine. Inteleg ca ai depasit o etapa, cea mai grea, si vreau sa cred ca urmeaza doar o mai scurta ori mai lunga insanatosire. Prietenul meu Cristi Voinea, a depasit si el cu bine transplantul de maduva, in Germania, are o mie de probleme, dar nu mai are leucemie! Iar noua maduva a inceput sa produca noi celule, ceea ce e extraordinar. El si Elena, sotia lui, au deja trei luni in spital, nu poate fi usor, dar e spre bine! Ca si la tine. Pumnii stransi, stransi, stransi...

    RăspundețiȘtergere