marți, 3 iulie 2012

Gânduri şi cărţi - Breuss şi David Servan-Schreiber

Totul-i fierbinte. Şi vremea şi vremurile clocotesc. Ezit să evadez din fierbinţeala minţii mele, ce arde la ideea că mâine iar e o zi de chimio, ca să nu intru în fierberea politică ce curge pe toate canalele media.
În plin Kafka aflu că azi ar fi fost ziua lui, de-ar fi trăit 129 ani şi nu doar 41. Mă fascinează, şi-i căutam urmele prin Praga, acum vreun an jumătate. E pe lista celor ce-aş vrea să-i întâlnesc de-aş călători vreodată-n timp.
Şi-n mintea mea se face linişte. Şi deja mi-e mai bine. Sunt într-o lume ceva mai firească decât cea din Castelul în care nu-s aşa de dependentă şi neputincioasă cum aş fi în Procesul sau în Colonia penitenciară şi nici n-am să mă trezesc mâine o gânganie. Anxietatea şi tensiunea trăirilor lui e ca un vaccin. Şi de la el ştiu că aşteptarea anulează liberatea.
Mă detaşez de aşteptarea zilei de mâine şi încerc să prezint alte două cărţi.

Rudolf Breuss - Cancer, leucemie - modalităţi de tratare a cancerului, a leucemiei şi a altor boli aparent incurabile.

Breuss nu a fost medic. A studiat iridiologia şi merge pe metode naturale şi intense - "tumoarea trebuie slăbită prin post". Terapia constă în consumul de suc de legume şi ceaiuri timp de 42 de zile. Sucul, maxim 500 gr pe zi, este un amestec de sfeclă, morcovi, ţelină, cartofi şi ridiche chinezească. Ceaiurile sunt deasemenea un amestec. Mai dă şi alte recomandări şi condiţii precum şi un program zilnic. Prezintă o cazuistică impresionantă şi spune că până în 1990, după metoda lui au fost vindecaţi 45 000 de bolnavi cu diferite afecţiuni aparent incurabile. Metoda este clar prezentată. Spune că se adresează mai ales celor ce nu au făcut operaţie, chimio şi radio. Pentru unele afecţiuni, ca şi pentru regenerarea întregului organism, recomandă doar 21 de zile pentru postul cu sucuri şi ceai.
Îmi place pentru că ideile sale forţă sunt:
- trebuie să ai voinţă pentru a te face bine;
- trebuie să înţelegi boala;
- trebuie să nu te temi de ea.
Despre terapie nu pot spune nimic pentru că n-am expermentat-o.

Dr. David Servan-Schreiber - Anticancer - învinge prin mijloace naturale.

Asta pentru mine este o carte de suflet. Este experienţa de viaţă a unui medic, doctor în medicină, co-fondator al Centrului pentru Medicină integrativă al Universităţii din Pittsburg. A făcut cancer, s-a tratat, cancerul a dat înapoi, mai târziu a recidivat şi l-a făcut să-şi pună întrebări, să caute soluţii pentru a-şi ajuta corpul să se apere. Începe cu o poveste de viaţă, propria poveste, vorbeşte despre şansele de scăpare (conform statisticilor), despre pericol şi ocazie, despre puncte slabe şi transmiterea veştilor rele, despre mediu şi lecţiile unei recidive, despre starea de spirit anticancer, dezamorsarea fricii şi tratamentele prin care a trecut. Şi viaţa lui în tot acest timp, mai bine de 15 ani de zile. Şi nu în ultimul rând despre propriul corp, ca factor anticancerigen şi despre a învăţa cum să te schimbi.
Experienţa lui este extrem de umană.
Am s-o mai citesc odată.

Un comentariu:

  1. Hi Cristina
    Ce mai faci? Am citit ca maine ai o alta sedinta de chimio. Iti tin pumnii si ma voi gandi la tine ca sa treci cat mai usor prin asta. Mai ai la un colt, cum se spune in romaneste. Si dupa aia totul va fi doar o amintire despre un obstacol pe care a trebuit sa-l treci si care te-a ajutat sa vezi adevaratele culori ale vietii lumii care ne inconjoara, sa intelegi si sa simti ceea ce merita cu adevarat atentie. Este in firea noastra sa dam lucrurilor mult mai multa importanta decat merita. Ne impotmolim in tot felul de intamplari pentru care irosim mult prea mult din putinul timp care ne este daruit pe acest frumos Pamant. Cand de fapt singurele lucruri care sunt menite sa insemne ceva si care ne impodobesc viata cu adevarat sunt dragostea in toate formele ei: dragostea adevarata fata de barbatul care ne este menit ca jumatate, dragostea fata de prietenii adevarati, dragostea.fata de lumea in care traim si mai presus de toate dragostea fata de Dumnezeu care le face pe toate posibile.
    Sa ai o zi buna, draga mea!
    Te imbratisez cu gandul plin de dor,
    Ileana

    RăspundețiȘtergere