marți, 16 decembrie 2014

Tot pictură!

Nu că aş vrea în mod special dar iar postez despre o expoziţie.
De data asta la Sibiu, împreună cu un coleg architect.
Cu poze şi comentarii aici http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/siluetele-orasului-istoric-la-sibiu-de-ziarul-de-duminica-13714541.

Totul merge înainte, cu controalele periodice, cu tratamentul, cu fluctuaţiile de stare şi slabiciunile inerente dar şi cu momente minunate şi copleşitoare de recunoştinţă şi fericire.
Lucrez la serviciu, lucrez pictând, desenând, adaptând tehnici pentru dezvoltare personală şi armonizare, descopăr arta zen şi artă meditativă,  lucrez cu mine, lucrez la proiecte care mă fascinează. Lucrez, lucrez, lucrez, oricărei stări nasoale îi spun că am de lucru, ferm. 
Învăţ să aleg.

luni, 8 septembrie 2014

Malta, muze, îngeri, mandale


Malta m-a uluit din prima clipă cu un peisaj copleşitor.
Stâncă aproape lipsită de verdeaţă şi mare, albastru fără limită care-ți inundă privirea.
Cum vor fi văzut poeţii maltezi peisajul acesta? Întâmplător am dat peste câteva versuri ale lui Anton Buttigieg, sigur poet doar în timpul liber, la câte a avut de făcut +a trăit între 1912 şi 1983, a fost poliţist, magistrat, politician, preşedinte de partid, ministru şi în cele din urmă preşedinte, între 1976 şi 1981- dar cu nenumărate premii pentru versurile sale. Spunea Buttigieg:

In Malta every time
I look around me
from everywhere
I see the sea looking at me
with his blue eye.

Adică, într-o traducere lipsită de eleganţă:
„În Malta, oricând/ privesc în jurul meu/ de oriunde/ văd marea privindu-mă/ cu ochii ei albaştri”
Marea, obsedantă, e prima impresie din Malta, apoi piatra de soare condensat şi poveştile insulei, cu fiinţele lor de lumină.

O fascinaţie transpusă în imagini ce s-a materializat într-o nouă expoziţie de pictură:

Malta, muze, îngeri, mandale

Am plăcerea să vă invit la vernisaj,
miercuri 10 septembrie 2014,  orele 18.00 la
Centrul de Cultură Arhitecturală,
Strada Jean Louis Calderon nr. 48

Expoziţia va fi deschisă până în 24 septembrie
Vă aştept cu drag,
 
 

sâmbătă, 5 iulie 2014

Invitaţie

Vă invit la spectacolul şi vernisajul de mâine în sălile Centrului Cultural Mihai Eminescu din incinta Parcului Naţional Lia Manoliu.
Expoziţia va fi deschisă 10 zile.
Detalii găsiţi pe:


Vă aştept cu drag!

vineri, 4 iulie 2014

Reîmprospătează-ți viața

 
Redau mai jos întreaga prezentare a taberei de Qigong, organizată de dr. Luiza Nogali.
 
 
”Reîmprospătează-ţi viaţa trăind entuziasmul unei vacanţe în care să practici Qigong, să-ţi întinzi corpul respirând sănătate, să te relaxezi dinamic, să meditezi şi să câştigi putere pentru întregul an. Lama toporului se toceşte dacă îl foloseşti fără oprire şi acţiunile noastre devin mai puţin eficiente. Ia o pauză pe...ntru a-ţi ascuţi lama şi descoperă-ţi puterea interioară de vindecare trezită prin mişcările de Qigong.

Qigong-ul Medical îşi are originea în alchimia internă, care direcţionează respiraţia (vântul), circulaţia sângelui (focul) şi secreţiile endocrine (fluidele) pentru a reîntineri corpul şi mintea. Folosind principiile din alchimia internă, Qigong-ul Medical elimină toxinele şi patogenii, infuzează fiinţa cu lumină şi transmută boala în sănătate.

Alchimia internă este practica de bază a liniei taoiste Longmen (Poarta Dragonului) din Şcoala Realităţii Complete. Transmisă fără întrerupere, generaţie după generaţie, flacăra cunoaşterii taoiste Longmen a fost adusă de pe tărâmurile îndepărtate ale Chinei, purtată peste ocean şi scoasă la lumină în Statele Unite de către Sifu Koo Ham King (1902-1999), maestrul de suflet al lui Sifu Sat Chuen Hon. La rândul său, cu o imensă şi neobosită generozitate, Sifu Sat Hon - deţinătorul de generaţie 21 a liniei taoiste Longmen, împărtăşeşte această practică străveche fiinţelor sensibile, inclusiv celor din România, prin intermediul dr. Amelia-Luiza Nogali.

În tabăra de Qigong Medical, vom acumula energie vitală qi şi vom experimenta transformările care apar printr-o practică intensă în aerul curat de munte din Buşteni. Din program fac parte:
- meditaţia taoistă alchimică
- mantre de purificare şi protecţie
- mudra transmiterii şi mantra de deschidere al celui de-al treilea ochi
- exerciţii pentru activarea meridianelor şi a unor puncte de acupunctură
- tehnici de eliminare a patogenilor
- mersul Guolin anticancer (trezeşte eroul interior pentru a lupta cu bolile cronice în general şi pentru a le preveni)
- bastonul taoist al dragonului
- sunetele vindecătoare
- elemente de caligrafie a semnelor sacre

Tehnicile vor fi grupate în 3 anternamente de câte 2 ore (6-8, 11-13, 18-20), care te vor ajuta:
- să elimini rădăcina bolilor şi a îmbătrânirii premature, care se află în corpul energetic şi cel emoţional, ca o amprentă a traumatismelor suferite
- să revii la o stare linişte, împăcare şi fericire, care este fundamentul pe care se construiesc toate celelalte stări sufleteşti
- să-ţi activezi energia primordială yuan qi care stă la baza vindecărilor spontane şi să contribui astfel la propria vindecare
- să-ţi întăreşti imunitatea şi să-ţi armonizezi funcţionarea organelor interne
- să-ţi îmbunătăţeşti flexibiltatea articulară şi să obţii o stare de libertate mai mare în propriul corp, ca urmare a deschiderii meridianelor energetice
- să-ţi alcătuieşti un program de exersare zilnică, adaptat propriilor nevoi

Tabăra se adresează persoanelor peste 18 ani, fără limită superioară de vârstă. Vei şti că această tabără este pentru tine dacă:
- propria sănătatea reprezintă o prioritate în activităţile tale
- urmăreşti să-ţi tratezi eventualele afecţiuni inclusiv prin mijloace naturale
- doreşti să-ţi dezvolţi percepţia energiei şi senzitivitatea
- vrei să abordezi noi modalităţi pentru a te autocunoaşte
- eşti deschis pentru a petrece timp şi a împărtăşi experinţe cu cei care au preocupări similare în domeniul practicilor energetice.

Detalii organizatorice:
- Antrenamentele vor fi susţinute de dr. Amelia-Luiza Nogali, a 22-a generaţie de discipoli Longmen (Poarta Dragonului), medic specialist în medicina de familie, competenţă în acupunctură.
- Prima întâlnire va avea loc sâmbătă, 9 august, ora 18, pe terenul de exersare al vilei în care avem cazarea.
- În funcţie de condiţiile meteorologice şi condiţia fizică a participanţilor, antrenamentele de prânz (orele de maxim yang) se vor desfăşura în cadrul excursiilor pe diverse trasee turistice.
- Sunt necesare haine groase (inclusiv căciulă, mănuşi, mai multe perechi de pantaloni şi ciorapi) pentru meditaţia de la răsăritul soarelui care va avea loc afară.
- Preţul taberei este de:
700 lei pentru achitarea avansului (nereturnabil) de 300 lei până pe 15 iulie
800 lei pentru achitarea avansului (nereturnabil) de 300 lei până pe 30 iulie
900 lei pentru achitarea integrală la începutul taberei
50 lei/şedinţă pentru cei care nu participă la toate antrenamentele.
- Cazarea se plăteşte suplimentar, preţul a fost obţinut special pentru grup şi variază între 200-300 lei/pat în funcţie de camera ocupată. Locurile în vilă sunt limitate şi se vor ocupa în ordinea achitării avansului.
- Masa va fi asigurată de personalul organizatoric, preţul variază în funcţie de meniu (inclusiv legume/ciuperci/peşte la grătar - în curte, cu foc de lemne).
- Plata se face în numerar la sediul APTA (Str. Adrian nr. 16, sector 5) cu telefon prealabil sau în contul Asociaţiei de Practici Taoiste Antice “APTA” RO50BREL0002000216520102 deschis la Libra Bank, sucursala Moşilor; C.I.F. 25651594 cu menţiunea: contribuţie stagiu 2014. După achitarea fiecărei sume, dovada plăţii se trimite pe adresa LovingLife@MedicalQigong.ro sau Luizamelia@yahoo.co.uk
- Informaţii suplimentare: www.MedicalQigong.ro, Telefon: 0723.654.931 sau 021.411.4865 sau 021.212.4975”
 
 

joi, 29 mai 2014

De la prieteni

De la o buna prietenă am primit o poveste: Poezia ca biografie, din care dau un fragment:

"Departe de a fi o poezie minimală, minimalistă, kukai, haiku-ul sau poezia tanka pot constitui adevărate pagini de istorie, evenimente sau biografie.
Unul din exemplele cele mai elocvente este poezia din antologia “In inima memoriei“* de Saito Fumi, “regina poeziei tanka din Japonia“, cum o numeşte poetul si editorul Susumu Takaguchi**.
Toată poezia ei este de fapt o carte biografică.
Fără colina
unui sân, pieptul meu e
un câmp. – Ciocârlii,
şi iepure, şi voi viermi,
fluturi, vizitaţi-mă

Operată de două ori de cancer la sân, având grijă de mama ei oarbă şi de soţul paralizat, Saito Fumi trăieşte şi scrie, extrăgând din faptele mărunte ale fiecărei zile nucleul diamantelor negre ale poeziei ei. Dar evenimentul cel mai tragic, care i-a marcat viaţa şi poezia, este ziua de 26 februarie 1936, când “un grup de 10 tineri ofiţeri au dat o lovitură de stat. Peste câteva zile au fost prinşi şi executaţi fără o judecată dreaptă. Tatăl ei, poet şi general major în Armata Imperială a fost arestat, fiind bănuit de amestec în acest complot, şi închis pentru 2 ani. Doi dintre ofiţerii executaţi erau prietenii poetei din copilărie”***.
Peste ani, Saito Fumi este invitată de Împărat, să citească la Palatul Imperial, în cadrul ceremoniei “Citirea primelor poeme din an” – Uta Kai Hajime. Fiica exilatului citind în faţa Împăratului. Diamantele acelea negre luminau în inima memoriei, sau în faţa Împăratului, tot ce era în jurul lor."
http://cleliaifrim.wordpress.com/2014/04/13/poezia-ca-biografie/

De al un vechi prieten am primit un link http://ortodox.md/articole/grijile-cancerul-si-viata-duhovniceasca/
Asa incepe:
– Părinte Cleopa, aici vin în fiecare zi oameni din toată lumea să vă vadă. Care sunt experienţele acestora şi impresiile pe care vi le-au lăsat?
– Faptul că noi, creştinii, am încurcat înlăuntrul nostru lucrurile. Deşi suntem botezaţi, adesea nu ştim ce credem. Constat în fiecare zi, cu multă durere, faptul că noi, oamenii, am creat o imagine ciudată şi incredibilă despre Dumnezeu. O imagine care nu are legătură cu Evangheliile şi cu sfintele cărţi care ni-L arată pe Dumnezeu ca un abis de dragoste şi milostivire. Aproape 99% dintre cei care vin aici şi-L imaginează pe Dumnezeu ca o Fiinţă superioară care îi trimite omului numai mânii, urgii şi pedepse şi, rareori, faceri de bine. Eu nu sunt medic, ci sunt cioban, dar cred că motivul care generează cancerul, acolo se află: în imaginea greşită pe care şi-a format-o omul despre Dumnezeu.
 
De la mine, pentru că tot este târgul de carte, vă ofer o listă de cărţi:
 
Ramtha - Ghidul începătorului pentru crearea realităţii, Elixirul numit iubire şi întreaga colecţie În faţa şemineului - Editura M.M.S.
Ernest Shurtleff Holmes - Ştiinţa minţii - Editura Aktis
Karol K. Truman - Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată... Editura Adevăr divin
Lise Bourbeau - Cele cinci răni care ne împiedică să fim noi înşine Editura Ascendent
Andrei Pleşu - Despre ingeri
 
Cu dragoste
 
 
 
 
 
 
 

joi, 30 ianuarie 2014

Poveste fără de sfârșit

Acum aproape doi ani am sărit îngrozită un pas înapoi strigând din toată ființa mea ”Am cancer!” Strigătul a prins viață în acest blog. Vorbind aici despre tot ce mi s-a întâmplat ca despre ceva exterior am reușit să-mi obiectivez stările, trăirile, chinul, limitele, șansa. M-a ajutat să mă simt utilă chiar si când nu mi-aș fi închipuit că mai pot face ceva. M-a ajutat să înțeleg, să simt că toți suntem unul, că fire nevăzute ne țes într-un Tot. Să simt cum extremele se unesc, infinitul de ființe și personalitați se contopesc într-Unul iar extremele durerii se pot transforma într-o explozie de lumină. Să simt iubirea prin și dincolo de ființe, ca un continuum.

Au trecut doi ani de experiențe condensate, adesea violente. Încet încet analizând, lucrând, observând, meditând, expermentând, întrebând, iubind, acceptând, iertând, alegând m-am transformat și am ajuns astfel într-o altă relație cu ceea ce se numește cancer. Acum eu îl definesc ca o manifestare a non-eului, sau un anti-eu. Acest non-eu este tot o parte din mine, un conflict sau o renunțare la viață, o ne-iubire. E pentru ființă precum Nimicul din Poveste fără de sfârșit.

Au trecut doi ani, strigătul de groază s-a stins. Învăț să trăiesc frumos având conștiința că Nimicul există dar nu trebuie să îl las să mă devoreze, să-mi omoare Fantazia, propria viață. Experiențele sunt multe dar adesea prea personale pentru a le expune ca într-un insectar în acest blog.

De mâine începe un nou an pentru aproape 20 la sută din populația planetei, Noul an chinezesc.
Să ne urăm ”La mulți ani cu sănătate și frumoase daruri!” și să fim conștiente că suntem în același timp și Împărăteasa copilăroasă și Atreyu și Bastian, să ne echilibrăm în toate pentru a ne salva propriul regat al ființei de Nimicul cel neiertător.

Să sărbătorim primind în dar acest film

http://filmedivx.org/filme-online-subtitrate/82-poveste-fara-sfarsit.html