sâmbătă, 5 iulie 2014

Invitaţie

Vă invit la spectacolul şi vernisajul de mâine în sălile Centrului Cultural Mihai Eminescu din incinta Parcului Naţional Lia Manoliu.
Expoziţia va fi deschisă 10 zile.
Detalii găsiţi pe:


Vă aştept cu drag!

vineri, 4 iulie 2014

Reîmprospătează-ți viața

 
Redau mai jos întreaga prezentare a taberei de Qigong, organizată de dr. Luiza Nogali.
 
 
”Reîmprospătează-ţi viaţa trăind entuziasmul unei vacanţe în care să practici Qigong, să-ţi întinzi corpul respirând sănătate, să te relaxezi dinamic, să meditezi şi să câştigi putere pentru întregul an. Lama toporului se toceşte dacă îl foloseşti fără oprire şi acţiunile noastre devin mai puţin eficiente. Ia o pauză pe...ntru a-ţi ascuţi lama şi descoperă-ţi puterea interioară de vindecare trezită prin mişcările de Qigong.

Qigong-ul Medical îşi are originea în alchimia internă, care direcţionează respiraţia (vântul), circulaţia sângelui (focul) şi secreţiile endocrine (fluidele) pentru a reîntineri corpul şi mintea. Folosind principiile din alchimia internă, Qigong-ul Medical elimină toxinele şi patogenii, infuzează fiinţa cu lumină şi transmută boala în sănătate.

Alchimia internă este practica de bază a liniei taoiste Longmen (Poarta Dragonului) din Şcoala Realităţii Complete. Transmisă fără întrerupere, generaţie după generaţie, flacăra cunoaşterii taoiste Longmen a fost adusă de pe tărâmurile îndepărtate ale Chinei, purtată peste ocean şi scoasă la lumină în Statele Unite de către Sifu Koo Ham King (1902-1999), maestrul de suflet al lui Sifu Sat Chuen Hon. La rândul său, cu o imensă şi neobosită generozitate, Sifu Sat Hon - deţinătorul de generaţie 21 a liniei taoiste Longmen, împărtăşeşte această practică străveche fiinţelor sensibile, inclusiv celor din România, prin intermediul dr. Amelia-Luiza Nogali.

În tabăra de Qigong Medical, vom acumula energie vitală qi şi vom experimenta transformările care apar printr-o practică intensă în aerul curat de munte din Buşteni. Din program fac parte:
- meditaţia taoistă alchimică
- mantre de purificare şi protecţie
- mudra transmiterii şi mantra de deschidere al celui de-al treilea ochi
- exerciţii pentru activarea meridianelor şi a unor puncte de acupunctură
- tehnici de eliminare a patogenilor
- mersul Guolin anticancer (trezeşte eroul interior pentru a lupta cu bolile cronice în general şi pentru a le preveni)
- bastonul taoist al dragonului
- sunetele vindecătoare
- elemente de caligrafie a semnelor sacre

Tehnicile vor fi grupate în 3 anternamente de câte 2 ore (6-8, 11-13, 18-20), care te vor ajuta:
- să elimini rădăcina bolilor şi a îmbătrânirii premature, care se află în corpul energetic şi cel emoţional, ca o amprentă a traumatismelor suferite
- să revii la o stare linişte, împăcare şi fericire, care este fundamentul pe care se construiesc toate celelalte stări sufleteşti
- să-ţi activezi energia primordială yuan qi care stă la baza vindecărilor spontane şi să contribui astfel la propria vindecare
- să-ţi întăreşti imunitatea şi să-ţi armonizezi funcţionarea organelor interne
- să-ţi îmbunătăţeşti flexibiltatea articulară şi să obţii o stare de libertate mai mare în propriul corp, ca urmare a deschiderii meridianelor energetice
- să-ţi alcătuieşti un program de exersare zilnică, adaptat propriilor nevoi

Tabăra se adresează persoanelor peste 18 ani, fără limită superioară de vârstă. Vei şti că această tabără este pentru tine dacă:
- propria sănătatea reprezintă o prioritate în activităţile tale
- urmăreşti să-ţi tratezi eventualele afecţiuni inclusiv prin mijloace naturale
- doreşti să-ţi dezvolţi percepţia energiei şi senzitivitatea
- vrei să abordezi noi modalităţi pentru a te autocunoaşte
- eşti deschis pentru a petrece timp şi a împărtăşi experinţe cu cei care au preocupări similare în domeniul practicilor energetice.

Detalii organizatorice:
- Antrenamentele vor fi susţinute de dr. Amelia-Luiza Nogali, a 22-a generaţie de discipoli Longmen (Poarta Dragonului), medic specialist în medicina de familie, competenţă în acupunctură.
- Prima întâlnire va avea loc sâmbătă, 9 august, ora 18, pe terenul de exersare al vilei în care avem cazarea.
- În funcţie de condiţiile meteorologice şi condiţia fizică a participanţilor, antrenamentele de prânz (orele de maxim yang) se vor desfăşura în cadrul excursiilor pe diverse trasee turistice.
- Sunt necesare haine groase (inclusiv căciulă, mănuşi, mai multe perechi de pantaloni şi ciorapi) pentru meditaţia de la răsăritul soarelui care va avea loc afară.
- Preţul taberei este de:
700 lei pentru achitarea avansului (nereturnabil) de 300 lei până pe 15 iulie
800 lei pentru achitarea avansului (nereturnabil) de 300 lei până pe 30 iulie
900 lei pentru achitarea integrală la începutul taberei
50 lei/şedinţă pentru cei care nu participă la toate antrenamentele.
- Cazarea se plăteşte suplimentar, preţul a fost obţinut special pentru grup şi variază între 200-300 lei/pat în funcţie de camera ocupată. Locurile în vilă sunt limitate şi se vor ocupa în ordinea achitării avansului.
- Masa va fi asigurată de personalul organizatoric, preţul variază în funcţie de meniu (inclusiv legume/ciuperci/peşte la grătar - în curte, cu foc de lemne).
- Plata se face în numerar la sediul APTA (Str. Adrian nr. 16, sector 5) cu telefon prealabil sau în contul Asociaţiei de Practici Taoiste Antice “APTA” RO50BREL0002000216520102 deschis la Libra Bank, sucursala Moşilor; C.I.F. 25651594 cu menţiunea: contribuţie stagiu 2014. După achitarea fiecărei sume, dovada plăţii se trimite pe adresa LovingLife@MedicalQigong.ro sau Luizamelia@yahoo.co.uk
- Informaţii suplimentare: www.MedicalQigong.ro, Telefon: 0723.654.931 sau 021.411.4865 sau 021.212.4975”